Blog Arşivi

GEZİ YAZILARIM

Hoşgeldiniz





Translate

CHP'li TAN'DAN Hereke'lilere destek KOCAELİ GAZETESİ HABERİ


http://www.kocaeligazetesi.com.tr/chpli-tandan  herekelilere-destek-632607h.htm
CHP'li TAN'DAN Hereke'lilere destek

Kent genelinde halkın sorunlarını dinleyen CHP’nin aday adaylarından Müzeyyen Topçu Tan, Hereke’de kurulmak istenen çöp fabrikasını sert bir dille eleştirdi.
CHP Kocaeli Milletvekili aday adayı Müzeyyen Topçu Tan, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Kandıra’nın köylerinde vatandaşlarla buluşan Tan, ilçelerin semt pazarlarında esnafların sorunlarını dinledi ve vatandaşlarla sohsbet etti. Emeğin ve çalışanın olduğu her noktada emekçilerle bütünleşen Tan, geçtiğimiz günlerde de Yukarı Hereke’ye kurulması istenen çöp fabrikası ve geri kazanım ünitesine karşı yapılan eyleme de destek verdi.

“HALKA KULAK VERİN”
CHP’de Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun başkanlığını yürüten Tan, çöp fabrikalarının yerleşim yerlerinden uzakta yapılması gerektiğini belirterek vatandaşlara zehirli hava solutmaya kimsenin hakkının olmadığını belirtti. Bu proje ile bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkarılacağını, içme suyunun kirleneceğini kaydeden Tan, yetkililerin vatandaşın sesine kulak vermesini istedi.

“AĞAÇLAR BİLE KURUDU”
Tan, “Hereke’de eskiden denize girerdik. Şimdi ise bırakın denize girmeyi ve balık tutmayı; zeytin ve kiraz ağaçları kurudu. Halk tozdan dumandan balkonunda oturamaz oldu. Dünyanın en değerli halılarından Hereke halısının patentini de Çinlilere kaptırdığımız iddia ediliyor. Şimdi bir de kimyasal atık tesisi yapılması planlanıyor” diyerek sitem etti.