Blog Arşivi

GEZİ YAZILARIM

Hoşgeldiniz





Translate

 
  Paylşın
ANASAYFA > ÇEVRECİLER, MEHMET KAÇAR VE MÜZEYYEN TOPÇU TAN ÇEVRE FELAKETİNE MÜDAHELE ETTİLER
14.01.2017 Cumartesi - 20:43
müzeyyen hanım

  

ÇEVRECİLER, MEHMET KAÇAR VE MÜZEYYEN TOPÇU TAN ÇEVRE FELAKETİNE MÜDAHELE ETTİLER


Körfez’de dün yaşanan petrol sızıntısı sonrası görülebilen sonuçlarından sadece bir tanesi  olan yüzlerce karabatağın ölümü, yüzlercesinin de can çekiştiği görüntüler vicdanları sızlatıyor. 

Bu görüntüler bize bu kentte denetimsizliğin ve umursamazlığın hangi safhada olduğunu gösteriyor.


20bb07b7-f878-4fc0-9611-c3625e52911c
Tütünçiftlik Sahillerini Koruma Güzelleştirme Derneği üyeleri, CHP Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar, CHP İl Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeleri ve mahalle halkı sahilde can çekişen karabatakları kurtarmak için takdir edilecek bir çalışma sergilediler.

8b90b70c-918f-49a4-bbaf-52f63311060c

Körfez’de dün yaşanan yakıt sızıntısı sonrası facianın boyutları şimdi daha da net bir şekilde ortaya çıkıyor. Körfez’de sahil boyunca yüzlerce karabatağın öldüğü, ya da can çekiştiği görüldü. Şu ana kadar canlı karabatakları ve diğer deniz kuşlarını kurtarmak için devlet kurumlarınca bir girişim bulunmuyor.

1b7d1c30-d5cb-49ee-baf8-98bb950634e7
Diğer yandan Tütünçiftlik Sahillerini Koruma Güzelleştirme Derneği üyeleri, CHP Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar ve yönetimi, CHP İl Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Müzeyyen Topçu Tan ve komisyon üyeleri, bazı partililer ile mahalle halkı, sahilde can çekişen karabatakları kurtarmak için çalışmalara başladı. Durumun içler acısı olduğunu belirten dernek yetkilileri acil olarak bölgeye yetkilileri çağırdıklarını duyurarak şunları söylediler;
”Yüzlerce karabatak ölmüş durumda. Yüzlercesi can çekişiyor. Hayvanlar çırpınıyor. Bölgede insanlık dışı bir tablo yaşanıyor. Sahil zift içinde. Bunun hemen temizlenmesi gerekiyor. Buna bizim gücümüz yetmez. Bizler tüm gücümüzle, kendi olanaklarımızla zifte bulanmış karabatakları kurtarmaya çalışıyoruz. Bu facianın sorumlusu kimse açıklanmasını istiyoruz. Kim bu katliamı yaptıysa bilmek istiyoruz. Kimseyi koruyup kollamasınlar. Ayrıca duyarlı tüm vatandaşları da karabatakları kurtarmak için yardıma çağırıyoruz.”
Çalışmalar sonlanırken gelen Belediye görevlilerine kurtarılan karabatakların tamamen temizlenmesi için teslim edildiği ve Darıca Hayvanat Bahçesine gönderildiği öğrenildi.
Mehmet Kaçar, Müzeyyen Topçu Tan ve çevre komisyonlarının, halkın yapabilecekleri bu kadarla sınırlı. Devletin imkanları ile bir an önce temizlik ve arındırma çalışmaları başlatılmalıdır.Bu görünen zararın sadece küçük bir kısmıdır, denizde yaşayan tüm canlılar ve ekolojik denge zarar görmüştür.Bu zararın asgari düzeye indirilmesi için vakit kaybetmeden harekete geçilmelidir.