Blog Arşivi

GEZİ YAZILARIM

Hoşgeldiniz





Translate

http://www.tekkocaeli.com/haber/tek-kulis/cop-fabrikasina-yurt-genelinden-buyuk-tepki/121475.html


http://www.tekkocaeli.com/haber/tek-kulis/cop-fabrikasina-yurt-genelinden-buyuk-tepki/121475.html

Çöp fabrikasına yurt genelinden büyük tepki

Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Kocaeli’ye gelerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kentimize yapılması planlanan Evsel Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi'nin yapılacağı bölgeyi inceledi. Durmuş’a CHP Kocaeli Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Müzeyyen Topçu Tan ve Komisyon Üyeleri Mustafa Zengin ve Bülent Karagöz eşlik etti.

 Şükrü Durmuş, bugüne kadar yapılan çalışmaları, Akademik Meslek Odaları Birliği Raporunu da alarak önce bir kurul oluşturulacağını ardından hukuki süreci başlatacaklarını söyledi.
Müzeyyen Topçu Tan ve Mustafa Zengin’den bölge hakkındaki bilgileri aldıktan sonra şaşkınlığını gizleyemeyen Şükrü Durmuş “Kuzey Ormanları yok olma tehdidiyle karşı karşıyadır. Ülkedeki tüm ormanlar sanki bir taarruz altındadır. Bu güzellikleri, insanlar için hayati önem taşıyan ormanları yok edecek mantığı anlamak mümkün değildir bu resmen halka ve ülke geleceğine ihanettir” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: 49 yıllığına orman alanlarını kiralayanlara, işgal ettikleri alanı 2 kat arttırdılar, bunun yanında istedikleri takdirde çok düşük bedellerle satın almalarının önünü açtılar. Örneğin Göcek sırtlarını bu yollarla kiralayanların iktidar partisine yakın kişiler olduğu biliniyor.
Bu sadece binde birlik bir orandır. Yeni düzenleme ile Türkiye kıyılarının tamamı birilerine peşkeş çekilecektir, çekiliyor.
Komisyon ile birlikte bölgeyi inceleyen Şükrü durmuş buradaki ağaçların, bitki çeşitliliğinin, doğal hayatın ve su havzasının, gerekçesi zayıf bir nedenle hazine değerindeki bu yerin yok edilmesinin katliam olacağını ve bu durumu hiçbir aklın almayacağını söyledi…
CHP çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Müzeyyen Topçu Tan ise hiç acımadan yok ettikleri doğanın tekrar eski haline gelmesi mümkün değildir. Kaybettiğimizde, doğurduğu sonuçları görünce ah vah etmek fayda etmeyecektir. Bu ormanları ve doğayı kaybetmenin ağır bedelleri var, bu bedelleri kent halkı ve çocuklarımız ödeyecekler. Tüm demokrasi ve çevre sorumluluğu taşıyan kurumlar ile yaptığımız çalışmalar da gösteriyor ki bu değerlerimizi kaybetmek bize pahalıya patlayacaktır.
Tüm gücümüzle bu katliamın önüne geçmek için çabalıyoruz. Şükrü Bey ile birlikte alt yapıyı hazırlayıp hukuki süreci başlatmak ve Belediyenin bu yanlış projesine dur demek bizim vatandaşlık görevimiz ve torunlarımıza borcumuzdur. Bugüne kadar konu ile ilgili olarak Kocaeli Akademik Odalar Birliği büyük çaba harcadı ve harcamaya devam ediyor. Birlikte bu işin üstesinden geleceğiz. Sorumluluk duyarak buraya kadar gelerek bu konu ile ilgilenen Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş’a çok teşekkürler.Bu yanlıştan mutlaka dönülecek!
Çevre ve Sağlık komisyonu Üyesi Mustafa Zengin tüm teknik kısımları ile birlikte bu bölgeye neden çöp fabrikası yapılmayacağını uzun uzun anlattı ve “Kentin en akıllı insanları bir araya gelse ve çöp fabrikasını nereye yapalım diye düşünseler en son akıllarına gelecek yer burasıdır. Bu tam anlamıyla bir cinayettir ve buna izin veremeyiz” dedi.

DİĞER HABERLER