Blog Arşivi

GEZİ YAZILARIM

Hoşgeldiniz





Translate


CHP’lilerden yetkililere çağrı

http://m.kocaelihaberdunyasi.com/haber/chp-lilerden-yetkililere-cagri-h36233.html








“Bu mahallelerle mi Avrupa’ya örnek olacağız?”
31 Ekim 2017 Saat: 10:47
CHP’lilerden yetkililere çağrı
“Bu mahallelerle mi Avrupa’ya örnek olacağız?”
CHP Kocaeli Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeleri Kocaeli Valiliği ve yetkililere çağrıda bulundu. CHP Kocaeli Çevre ve Sağlık Komisyonu üyelerinin uyarı niteliğindeki mesajında şu görüşler yer aldı:
“CHP Kocaeli Çevre ve Sağlık Komisyonu olarak daha güzel bir kentte/ülkede daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için 7 yıldan bu yana kentimizde/ ülkemizde gördüğümüz çevre ve sağlıkla ilgili yanlışları, hataları kamuoyu ile paylaşıp, ilgili kurum/kuruluş ve yetkilileri uyarıyoruz. Çalışmalarımız ile bu konuda farkındalık yarattığımız için olsa gerek kentimizde yaşayan vatandaşlarımızda  çevre ile ilgili olumsuzlukları ve şikayetleri sık sık bize bildiriyor.
Yine yakın zamanda gelen şikayetler üzerine, kentin Kuzeydoğu bölgesinde özellikle gece yapılan bir takım çalışmalar ve Tepeköy Mahallesi’nde hafriyat depolama alanı haline getirilen yeşil alan ve orman yakılması gibi iddiaları araştırmak ve değerlendirmek için ilgili yerlerde incelemelerde bulunduk.
Gece yapılan çalışmalar ve yakılan orman ile ilgili olarak yaptığımız araştırmada;
Özellikle gece yapılan çalışmaları görüp fotoğraflayan vatandaşlar “Neden gece çalışılıp, gündüz çalışma yapılmadığını merak ediyor. İzinsiz bir çalışma mı yürütülüyor?” diye soruyorlardı. Çalışma yapılan alanın Kuzey Anadolu Otoyolu bağlantıları ile ilgili olduğunu gördük ancak alanda bu inşaatları kimin yaptığı ve çalışmanın ne kadar alanda yapıldığı konusunda hiç bir açıklayıcı tabela göremedik. Oldukça geniş bir alan ve gece çalışılan bölgede iki gece yangın olmasına rağmen iz kalmamıştı. Tünel yapımı ve viyadük ayaklarının yapılmakta olduğu alan üzerinde de herhangi bir uyarıcı levha göremedik!
CHP Kocaeli Çevre ve Sağlık Komisyonu olarak “Acaba kesilen ya da sökülüp başka yere nakledilen(!) ağaçlar, orman kanunlarına uygun bir şekilde mi gerçekleştiriliyor ya da işin ucuz ve kolay yoluna mı kaçılıyor? Bu yol inşaatının alanı gerçek değerlerine göre mi açılıyor? Bu güzergahta dokunulmaması gereken yerlere de dokunuluyor mu? Rant yaratmak ve orman vasfından çıkarmaya yönelik icraatları var mı? Bu çalışmayı kim, nasıl denetliyor?” soruları aklımıza geliyor.
Bütün kenti ilgilendiren bir işten bahsediyoruz ve hiç kimsenin bu çalışmalarla ilgili bilgilendirildiğini sanmıyoruz. Kaldı ki ÇED toplantılarından da sonuç alınamamıştı. Çevre konusunda sabıkalı olan bir inşaata verildiğini öğrendiğimiz bu işin, öngörülen alandan çok daha fazla bir alanın yok edileceği konusunda kaygı duyuyoruz ve yetkililerden bu çalışmanın denetlenmesi hakkında vatandaşları ve ilgili kurumları bilgilendirilmesini talep ediyoruz.
Kocaeli Valiliğinin yine bu konuda harekete geçerek, kentin ve vatandaşlarımızın geleceğinin şuursuzca, ranta dayalı olarak yağmalanmasının önüne geçmesi konusunda girişimde bulunmasını bekliyoruz.
Tepeköy Mahallesi’nde, hafriyat alanına çevrilen ve yeşil alan olduğunu öğrendiğimiz yer ise içler acısı bir durumda…
Mahallenin ortasında, hemen yakınındaki bir inşaata ait olduğu iddia edilen kamyonlarca hafriyatın döküldüğü alan, mahalle halkını yazın toz, kışın ise çamur deryasının içinde yaşatacağı ortadadır ve  bu durum çok çirkin bir görüntü vermektedir.
İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın “Mahallelerimiz Avrupa'ya örnek olacak” dediği mahalleler bu şekilde mi örnek olacak?
Bu konu ile ilgili İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'a ve yetkililere soruyoruz:
- Şu anda adeta bir dağ görüntüsünü andıran, kamyonlarca hafriyat dökülürken haberiniz olmadı mı?
- Mahalle Muhtarı sizlere bu konuda bilgi vermedi mi?
- Bu hafriyatı dökeni tespit edememeniz mümkün mü? Hafriyatı buraya döken her kimse, 2872 sayılı kanunun ilgili maddesine göre ceza kesildi mi?  Ceza kesilmediyse sebebi nedir?
- Bu alan için hafriyat depolama izni alındı mı? Alınmadıysa “yeşil alan” olan arsanın hafriyat depolama alanı olarak kullanılmasına nasıl izin veriliyor?
- Mahalle sakinlerinin sağlığını ve günlük yaşamını olumsuz etkileyecek olan bu işi neden görmezden geliyorsunuz? Bu alanı neden temizletmiyorsunuz?
Yine duyumlarımıza göre aynı mahalleye baz istasyonu kurulmasının planlandığı doğru mudur? Bu baz istasyonunun kurulabilmesi için gerekli şartlara uyuluyor mu?
- Mahalle sakinleri bu konuda bilgilendirildi mi?
- Yapılmasına izin verdiğiniz baz istasyonlarını ve hafriyat depolama alanı yaptığınız yeşil alanları hizmetlerinizi anlatan kitapçığa koyacak mısınız?
Kamuoyuna saygı ile…